Filmpjes en recepten

Bakken is echt zo ontzettend leuk, maar heb je geen inspiratie of weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan eens op deze pagina. Hij wordt regelmatig aangevuld met nieuwe ideeën. Maar kijk ook zeker ook de instagrampagina, hier deel ik al mijn baksels. 


Oranje tiramisu

Tiramisu, wie wordt er niet blij van? Ik in ieder geval wel. Ik ben in juli jarig, midden in de zomervakantie, die wij als gezin vaak doorbrachten in Italië. Mijn moeder maakte steevast tiramisu voor mij. Of we nu in een caravan, bungalowtent of met de eigen tent op vakantie gingen, de tiramisu was vaste prik op 17 juli. Het recept kreeg ze van een Italiaanse nonna en deze gebruiken wij in de familie nog steeds. Voor deze koningsdagvariant heb ik het recept iets aangepast en is hij voor iedereen supermakkelijk te maken! Hij is trouwens niet alleen lekker wanneer we een oranjefeestje hebben, want door het tropische tintje kan deze tiramisu ook in de zomer lekker als toetje na een barbecue. 

Lees meer »

Sinaasappelcakjes met amarettobotercrème

Deze cakejes zijn echt te gek voor ieder feestje! Door de luchtige amaretto-botercrème zijn het echte grote-mensen gebakjes, ook al zijn de cakejes zelf maar klein. Ik maakte deze voor de verjaardag van mijn hubbie en ze waren een hit op zijn werk! De luchtige, frisse sinaasappelcakejes tegenover de intense smaak van bitterkoekjes is echt een match made in heaven, ga ze dus zeker een keertje maken. Ook de variaties die mogelijk zijn met deze mini-cakejes zijn oneindig, ik ben helemaal fan. 

Lees meer »

Kaneelscones

High tea, wie kent het niet. Ook in Nederland is deze Engelse traditie inmiddels een begrip. Lekker op een druilerige dag, heerlijk bij een kneuterig restaurantje, een grote etagère vol met lekkere dingen in combinatie met heerlijke thee en een bak vol vriendschap. Ik vind het heerlijk! Hoewel er altijd van alles op zo'n schaal ligt, van hartig tot zoet, gaat mijn hart altijd uit naar scones. Zo'n bijzonder soort 'broodje' die je lekker kunt besmeren met clotted cream en jam. Yammie! Hieronder één van mijn favoriete versies: de kaneelscone. Heel makkelijk te maken en hij staat binnen een half uur, warm op tafel. 

Lees meer »