Oranje tiramisu

Gepubliceerd op 27 april 2023 om 16:37

Tiramisu, wie wordt er niet blij van? Ik in ieder geval wel. Ik ben in juli jarig, midden in de zomervakantie, die wij als gezin vaak doorbrachten in Italië. Mijn moeder maakte steevast tiramisu voor mij. Of we nu in een caravan, bungalowtent of met de eigen tent op vakantie gingen, de tiramisu was vaste prik op 17 juli. Het recept kreeg ze van een Italiaanse nonna en deze gebruiken wij in de familie nog steeds. Voor deze koningsdagvariant heb ik het recept iets aangepast en is hij voor iedereen supermakkelijk te maken! Hij is trouwens niet alleen lekker wanneer we een oranjefeestje hebben, want door het tropische tintje kan deze tiramisu ook in de zomer lekker als toetje na een barbecue. 

Ingrediënten:

400gram mango (ik gebruikte bevroren blokjes)
150gram passievrucht (ook hiervoor gebruikte ik bevroren blokjes)

6 eetlepels geleisuiker

1 pak lange vingers

1 vanillestokje

100 gram poedersuiker

250 ml slagroom

250 gram mascarpone

150 ml peachtreelikeur of witte wijn (wil je graag zonder alcohol, gebruik dan alcoholvrije witte wijn of wat siroop)

 

Bereiding:

Ontdooi de mango en passievrucht en pureer samen tot een gladde massa. Doe dit in een pannetje en breng rustig aan de kook. Zodra het kook voeg je 6 eetlepels geleisuiker toe en laat dit ongeveer 1 minuutje doorkoken. Stort daarna de mangopassievrucht gelei uit op een schaal zodat het kan afkoelen. Let op het lijkt nu nog wat dun, maar zodra het afkoelt, wordt het echt dikker. 

Klop ondertussen de slagroom goed stijf. Roer de mascarpone los met 2 EL likeur of wijn. Snijdt het vanillestokje in de lengte open en schraap met de achterkant van het mes, het merg voorzichtig uit het stokje en voeg deze toe aan het mascarponemengsel. Voeg hier ook de poedersuiker aan toe en roer goed door. Spatel hier op het laatst de slagroom rustig doorheen en ook je mascarponemengsel is klaar. 
Je hebt ongeveer 150 ml likeur of wijn nodig, ik vind het makkelijk om dit in een diep bord te schenken en hier straks mijn lange vingers in de dompelen. 

Om de tiramisu op te bouwen begin je met een laagje lange vingers. Deze dompel je één voor één  onder in de likeur of wijn en deze leg je op de bodem van je schaal. Hier doe je een laagje van het mascarponemengsel over heen en dan een laagje mango/passievrucht gelei. Hierop weer een laagje lange vingers, mascarponemengsel en om af te sluiten een laagje gelei. Dus in totaal van alles 2 laagjes. Laat het dag of nacht opstijven in de koelkast en dan genieten! 

 

Sweet Greetz

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.